|
Σχετικά

Μήνυμα του Προέδρου του Τμήματος 

Διοίκησης Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι Θεσσαλίας

Καλώς ήλθατε στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι Θεσσαλίας. Το Τμήμα μας θεραπεύει τα αντικείμενα της Διοίκησης Επιχειρήσεων και της Διοίκησης Τουριστικών Μονάδων σε προπτυχιακό αλλά και σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Παρέχει όλες τις δυνατότητες ώστε οι φοιτητές μας να αναπτύξουν τις αναλυτικές τους ικανότητες, να «ακονίσουν» τα μυαλά τους, και να αγαπήσουν το συγκεκριμένο αντικείμενο. Το Τμήμα μας συμβάλει ώστε οι φοιτητές και οι φοιτήτριες μας να αποκτήσουν υψηλού επιπέδου θεωρητικές γνώσεις και αντίστοιχες εμπειρικές -επαγγελματικές δεξιότητες και ικανότητες, αλλά παράλληλα να χαρακτηρίζονται και από ηθική στάση και συμπεριφορά.

Το Τμήμα μας έχει ως αποστολή του την ανάπτυξη ικανών στελεχών για την επάνδρωση των επιχειρήσεων και οργανισμών, που δραστηριοποιούνται στο Ελληνικό και Ευρωπαϊκό σύστημα. Τα μέλη ΔΕΠ κάθε βαθμίδας, τα μέλη του Τεχνικού Προσωπικού, και το Διοικητικό Προσωπικό του Τμήματος, στοχεύουν στην παροχή υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικών υπηρεσιών, στην πραγματοποίηση σημαντικού ερευνητικού έργου και τέλος στην ανάπτυξη συνεργασιών με εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Τα μέλη ΔΕΠ του Τμήματός μας είναι υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκά στελέχη, με άρτιες διδακτικές ικανότητες και πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό έργο, τόσο σε διεθνές όσο και σε εθνικό επίπεδο. Αυτό αντανακλά θετικά αποτελέσματα τόσο στους φοιτητές όσο και στους πτυχιούχους του Τμήματος. 

Σύμφωνα με το ΠΔ 83/2013 (ΦΕΚ 123Α), το Τμήμα Διοίκησης & Διαχείρισης Έργων, το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και το Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων συγχωνεύονται στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τ.Ε.Ι Θεσσαλίας με έδρα τη Λάρισα και εισαγωγικές κατευθύνσεις, με χωριστό αριθμό εισακτέων, για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση: 

• Την Εισαγωγική κατεύθυνση Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων, και

• Την Εισαγωγική κατεύθυνση Διοίκησης Επιχειρήσεων με κατευθύνσεις προχωρημένου εξαμήνου την Κατεύθυνση Διοίκησης Επιχειρήσεων, την Κατεύθυνση Διοίκησης και Διαχείρισης Έργων (Project Management), και τέλος την Κατεύθυνση Marketing.

Το Τμήμα που προέκυψε από τη συγχώνευση έχει το γνωστικό αντικείμενο των κατευθύνσεών του. Σκοπός του Τμήματος είναι να προσφέρει στους φοιτητές του θεωρητική και εφαρμοσμένη επιστημονική γνώση σε θέματα Διοίκησης Επιχειρήσεων, Τουριστικών Επιχειρήσεων, Διοίκησης και Διαχείρισης Έργων (Project Management) και Marketing. Στόχος είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία των φοιτητών για τη στελέχωση των δημόσιων και ιδιωτικών οργανώσεων. 

Το συγκεκριμένο Τμήμα, αξιοποιώντας την εμπειρία αντίστοιχων Ελληνικών και Διεθνών Τμημάτων, εκσυγχρονίζεται μέσω της εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης. Συνδυάζει θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες λειτουργίας και προγραμματισμού των σύγχρονων επιχειρήσεων και οργανισμών και ειδικά σε περίοδο αβεβαιότητας και έντονης οικονομικής κυρίως κρίσης. 

Το περιεχόμενο Σπουδών της Κατεύθυνσης Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας, αναφέρεται στη λειτουργία της οργάνωσης και διοίκησης των τουριστικών μονάδων και μονάδων φιλοξενίας, στη διοίκηση των τουριστικών υπηρεσιών, στη στελέχωση φορέων που σχετίζονται με τον τουριστικό σχεδιασμό και προγραμματισμό. Τέλος, το περιεχόμενο σπουδών της συγκεκριμένης κατεύθυνσης αναφέρεται στην εφαρμογή των εξειδικευμένων επιστημονικών κλάδων του τουρισμού. 

Ενθαρρύνουμε τους φοιτητές και τις φοιτήτριες μας να μην ασχολούνται μόνο με την ανάπτυξη των επιστημονικών τους ικανοτήτων αλλά να συμμετέχουν ενεργά σε διάφορες δραστηριότητες που έχουν ως στόχο την ολοκληρωμένη εκπαιδευτική ενίσχυση και διάπλαση του χαρακτήρα τους (συμμετοχή σε συνέδρια με εισηγήσεις, ως μέλη της οργανωτικής επιτροπής, πρακτική άσκηση, συμμετοχή στο πρόγραμμα Erasmus+ και άλλα).

Επίσης, το νέο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων προσφέρει τρία προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών (ΠΜΣ), στη «Διοίκηση & Διαχείριση Έργων και Προγραμμάτων», στη «Διοίκηση Επιχειρήσεων – ΜΒΑ» και στη «Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων». Τέλος, και σε συνεργασία με Πανεπιστήμια τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού προσφέρει και Διδακτορικές Σπουδές. 

Το Τμήμα φέρνει σε επαφή τους φοιτητές μας, τόσο μέσω της πρακτικής άσκησης όσο και με ειδικούς των αγορών, με τον πραγματικό επιχειρηματικό περιβάλλον με σκοπό να συνδέσει την θεωρητική γνώση με την πρακτική εφαρμογή της. Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε και εμείς ώστε η κοινωνία και η αγορά να αποκτήσει εκ νέου εμπιστοσύνη στις επιχειρήσεις, στις οργανώσεις και στους θεσμούς της αγοράς.

Καλωσορίζουμε τις φοιτήτριες και τους φοιτητές μας, τα νέα μέλη της Ακαδημαϊκής μας Κοινότητας, αλλά και όλους εσάς που επιθυμείτε να γίνετε μέλη της κοινότητάς μας και να αποκτήσετε τη μοναδική εμπειρία φοίτησης στο Τμήμα μας. Αυτό που πιστεύουμε είναι ότι πρέπει να ακούσετε την καρδιά σας και να είστε πάντα πεινασμένοι, όπως έλεγε και ο Steve Jobs

Σε ομιλία του σε τελετή ορκωμοσίας πτυχιούχων Αμερικάνικου Πανεπιστημίου (2005) ανέφερε ότι «Πρέπει και εσείς να ανακαλύψετε τι πραγματικά σας αρέσει. Και αυτό αφορά και τη δουλειά που θα κάνετε και τον/την σύντροφο που θα επιλέξετε στη ζωή σας. Η εργασία θα γεμίσει ένα μεγάλο μέρος της ζωής σας και ο μόνο τρόπος για να είστε πραγματικά ικανοποιημένοι είναι να κάνετε αυτό που εσείς πιστεύετε ότι είναι μια σπουδαία δουλειά. Και ο μόνος τρόπος για να κάνει κάποιος μια σπουδαία δουλειά είναι να την αγαπήσει. Εάν δεν την έχετε ανακαλύψει ακόμη, μην απογοητευθείτε. Συνεχίστε να ψάχνετε. Μην επαναπαυτείτε. Μην συμβιβαστείτε. Όπως όλα τα «θέματα της καρδιάς», όταν το ανακαλύψετε, θα το αισθανθείτε, θα καταλάβετε ότι «αυτό είναι». Θα διαπιστώσετε τότε ότι, όπως κάθε σπουδαία σχέση, έτσι και αυτή, όσο θα περνούν τα χρόνια, θα γίνεται όλο και καλύτερη. Έτσι, λοιπόν, συνεχίστε να ψάχνετε έως ότου βρείτε αυτό το “κάτι” που θα ξέρετε ότι είναι “δικό σας”. Μην επαναπαυτείτε. Μείνετε πεινασμένοι. Μείνετε ανόητοι. Αυτό ευχόμουν και εγώ πάντοτε για τον εαυτό μου».

Με εκτίμηση,

 

Γιώργος Μ. Ασπρίδης

Αναπληρωτής Καθηγητής

Πρόεδρος Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων


  © Copyright 2019 -- Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων ΤΕΙ Θεσσαλίας http://de.teilar.gr