|
Καζαντζή Βασιλική (Αναπληρώτρια Καθηγήτρια)

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

 

Η Βασιλική Καζαντζή έλαβε το πτυχίο της από το Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και αργότερα απέκτησε το μεταπτυχιακό της δίπλωμα στη Χημική Μηχανική από το Πανεπιστήμιο Texas A&M των ΗΠΑ, από όπου έλαβε και το διδακτορικό της δίπλωμα στον Σχεδιασμό, Ολοκλήρωση και Βελτιστοποίηση Συστημάτων Διεργασιών Παραγωγής με βάση ιδιότητες.

Στις ΗΠΑ δίδαξε μαθήματα του τομέα Συστημάτων Διεργασιών (Σχεδιασμό, Βελτιστοποίηση και Έλεγχο Διεργασιών και Εγκαταστάσεων, Σχεδιασμό Αντιδραστήρων, κ.α.), ενώ εργάστηκε και σε ερευνητικά προγράμματα που υποστηρίχθηκαν οικονομικά από ομοσπονδιακές και πολιτειακές υπηρεσίες των ΗΠΑ και από τη βιομηχανία. Στην Ελλάδα, εργάστηκε ως μηχανικός διεργασιών στον τομέα Σχεδιασμού και Κατασκευής Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων και Αποβλήτων, και ως σύμβουλος μηχανικός σε θέματα διαχείρισης περιβαλλοντικών έργων και αειφορίας, καθώς και σε θέματα Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας. Επίσης, υπήρξε υπεύθυνη διαχείρισης και συντονισμού πρωτοβουλιών του Τεχνολογικού Πάρκου Θεσσαλίας Α.Ε., καθώς και προγραμμάτων που υποστηρίχθηκαν από εθνικά κονδύλια και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σήμερα είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Θεσσαλίας, όπου διδάσκει τα μάθηματα “Εφοδιαστική”, "Διοίκηση Παραγωγής", "Διαχείριση Ρίσκου", "Συστήματα Ελέγχου και Διασφάλισης Ποιότητας", καθώς και “Operations Management” και "Διοίκηση Ποιότητας" στα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του τομέα Σύνθεσης, Βελτιστοποίησης και Λειτουργίας Συστημάτων Διεργασιών Παραγωγής με έμφαση στη Διοίκηση Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Logistics (Σχεδιασμός, Οργάνωση και Βελτιστοποίηση Εφοδιαστικής Αλυσίδας) καθώς και σε θέματα Αειφορίας, Ασφάλειας και Έλεγχου Συστημάτων Διεργασιών.

Ερευνητικές της εργασίες έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή, έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων και έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε πλήθος συνεδρίων σε όλο τον κόσμο, ενώ είναι κριτής σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά. Έλαβε υποτροφίες για ερευνητική και διδακτική εργασία από το Πανεπιστήμιο του Texas A&M και διακρίθηκε με το πρώτο βραβείο του Τομέα CAST (Computing & Systems Technology) στο Ετήσιο Συνέδριο του Αμερικανικού Ινστιτούτου Χημικών Μηχανικών.

Είναι μέλος του Αμερικανικού Ινστιτούτου Χημικών Μηχανικών (AIChE), του Συλλόγου Γυναικών Μηχανικών των ΗΠΑ (SWE), καθώς και του Πανελληνίου Συλλόγου Χημικών Μηχανικών (ΠΣΧΜ).

  © Copyright 2019 -- Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων ΤΕΙ Θεσσαλίας http://de.teilar.gr